HIL3434
08 mei 2023

We Are Energy Stage

Sport, gezondheid en mentaal welzijn staan centraal op het We Are Energy-podium, gehost door Energy Lab. Aagje Vanwalleghem is gastvrouw van dienst en ontvangt alle sprekers op dit sportieve podium.

Energy Lab richt dit jaar een eigen podium in op Work Smarter. Beter leren bewegen, mentaal sterk in het leven staan en vooral gemotiveerd worden om bewust te kiezen voor een gezonde levensstijl (fysiek en mentaal), daar draait het allemaal om bij Energy Lab.

Om die boodschap kracht bij te zetten, nodigen ze op 1 juni enkele topsprekers uit van verschillende sectoren. Alles wordt in goede banen geleid door Energy Labs eigen Corporate Wellbeing Consultant (én ex-Olympiër) Aagje Vanwalleghem.

Wim Derave

Wim Derave: De Beweegreden, hoe lichaamsbeweging de fysieke en mentale gezondheid op verrassende manieren kan verbeteren

Dat een actieve en fitte levensstijl belangrijk is voor de gezondheid, is niet nieuw. Maar waarom zoveel chronische ziekten verhinderd en genezen kunnen worden door lichaamsbeweging is voor veel mensen minder duidelijk. De wetenschap ontrafelt nu in sneltempo de mechanismen van de heilzame effecten van lichaamsbeweging. Die bevindingen zijn verrassend en veelbelovend. Het spectrum aan functies en ziekten waarvoor bewegen kan helpen, is veel breder dan eerst gedacht: bijvoorbeeld ook mentaal functioneren gaat erop vooruit. Deze keynote wil je door een beter inzicht een goede beweegreden geven.

Lees meer

Sebastien Bellin

Sebastien Bellin: How understanding fear leads to a higher quality in life and business [ENG]

In zijn meeslepende en erg persoonlijke keynote vertelt Sebastien hoe zijn bijna-doodervaring leidde tot meer empathie en een beter begrip van de wereldwijde uitdagingen van xenofobie, onderdrukking, haat en geweld.

Na in Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Europa te hebben gewoond heeft Sebastien Bellin een breder beeld en meer inzicht in de oorzaken van de verschillende angsten die leven onder mensen. Hij coacht ons over hoe we die angsten onder ogen kunnen zien, naar binnen moeten kijken en hoe we zélf de kracht vinden om dingen te veranderen.

Als oud-basketballer heeft Sebastien het grootste deel van zijn leven de vaardigheden voor winnen en succes ontwikkeld. Zijn wilskracht, vastberadenheid en focus hebben hem in de loop der jaren geholpen succesvol te zijn als atleet, ouder, echtgenoot en ondernemer die meerdere start-ups heeft gelanceerd na zijn sportcarrière.

Lees meer

Christophe Matthys

Christophe Matthys: Gezond eten in een moderne wereld: navigeren door de verschillende voedingsadviezen

De zoektocht naar het gezondste voedingspatroon heeft reeds veel wegen afgelegd. Er zijn enerzijds de hypes en anderzijds zijn er de blijvertjes, maar wat moeten we nu eigenlijk eten om onze cardio-metabole gezondheid te optimaliseren en waar liggen de grote uitdagingen voor de optimalisatie van ons voedingspatroon thuis en op de werkvloer?

Lees meer

Erik Franck

Erik Franck: Zelfleiderschap: de weg naar professionele impact, balans en geluk

Trouw blijven aan jezelf wordt meer dan ooit een uitdaging in een veranderende samenleving. Zelfleiderschap gaat over jezelf kennen en van daaruit bewuste keuzes maken. Keuzes zoals “Waar wil ik met mijn (professionele) leven naartoe?”, maar evenzeer kleine keuzes zoals “Hoe kan ik best met deze moeilijke situatie omgaan?”. Keuzes maken die passen bij wie je bent en wat je drijft. Bewust kiezen maakt je op termijn fysiek en mentaal gezonder, succesvoller en gelukkiger.

We gaan uit van de vier transformaties van zelfleiderschap: zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcontrole en zelfcompassie. In deze keynote bekijken we hoe de vier transformaties je kunnen helpen naar meer professionele impact, evenwicht en geluk. Een tegengewicht in tijden van druk, mentale vermoeidheid en onzekerheid.

Lees meer

Carolien Van Den Bosch

Carolien Van Den Bosch: De kracht van verandering: verander je denkpatronen, transformeer je gedrag

In haar keynote gaat Carolien Van Den Bosch dieper in het op belang van het veranderen van je denkpatronen om zo je gedrag te transformeren. Vaak zijn we geneigd om vast te houden aan onze oude gewoontes en denkwijzen, zelfs als deze niet meer effectief zijn. Ons lichaam en brein houden nu eenmaal niet van verandering. Door bewust te worden van onze denkpatronen en deze te veranderen, kunnen we onze mindset verruimen, ons gedrag aanpassen en de impact op onze omgeving vergroten.

Lees meer

We Are energy

Energising the workplace: een rondetafelgesprek over het verbeteren van de menselijke energie en het welzijn in jouw organisatie

Met Elke Geraerts, Paul Van Den Bosch, Kristof De Smet

Menselijke energie is dé cruciale factor voor succes in elke organisatie. Een gezond en energiek team kan effectiever samenwerken, betere beslissingen nemen en meer creativiteit en innovatie stimuleren. Maar hoe kunnen organisaties ervoor zorgen dat hun medewerkers vol energie en gemotiveerd blijven?

In het rondetafelgesprek komen 3 wellbeing experts samen om te bespreken hoe organisaties kunnen zorgen voor een energieke en gezonde werkomgeving. Ze bespreken onderwerpen zoals de impact van fysieke, mentale, emotionele en spirituele energie op de gezondheid en het welzijn van medewerkers, de belangrijke rol van welzijnsinitiatieven en de invloed van leiderschap bij het creëren van een energieke cultuur.

Dit gesprek gaat door op de Studio Stage.

Lees meer

Dat wil je niet missen.