WS 23 Header Acc Dome
29 maart 2023

Accountancy dome by AdminPulse

Onze partners maken ook dit jaar mee het mooie weer op Work Smarter. AdminPulse richt dit jaar haar eigen accountancy stage in. Alle keynotes van dit podium zijn bovendien goedgekeurd als vormingsuren voor accountants. Wat kun je hier allemaal verwachten?

Wat doet AdminPulse?

De kantoorbeheersoftware AdminPulse is het hart van jouw accountantskantoor. Het kan gegevens uitwisselen met al je andere pakketten. Gedaan met tijdrovende administratie en manueel controleren waar je staat: met AdminPulse weet je altijd op tijd waar je aan toe bent.
Maak tijdens Work Smarter kennis met deze meest innovatieve software voor accountants binnen Europa.

"Als partner van de accountant en voortrekker van innovatie binnen de accountancy geven wij accountants de beste tools om klaar te zijn voor de toekomst. Onze inspirerende sessies en concrete voorbeelden op Work Smarter geven accountants energie en motivatie om de volgende stappen te nemen in de ontwikkeling van hun accountantskantoor."

Centrale thema in AdminPulse dome

Navigeren door de evolutie van Accountancy: Ontdek de drijvende krachten achter de veranderingen en bereid je voor op de toekomst.

Sprekers & topics

Deze specialisten, nauw betrokken bij accountancy, geven hun unieke kijk op de veranderende krachten in de sector.

0007 Petteri Rantamki

Petteri Rantamäki: The 12 Change Forces of the Accounting Industry [ENG]

Er wordt veel gesproken over hoe de boekhoudsector zich ontwikkelt en hoe we daarop moeten reageren. Maar wat is eigenlijk de drijvende kracht achter die verandering? Wat verandert er precies, waarom en hoe? In deze sessie maak krijg je een overzichtelijk kader dat je helpt een helder overzicht te krijgen op het toekomstige accountancylandschap.

Lees meer

0012 Cindy Wubben

Cindy Wubben: Navigeren door de digitale wildernis

Accountants zijn – vaker dan andere professionals – het doelwit van cyberaanvallen. Dat kan leiden tot gegevensdiefstal, ransomware-aanvallen en andere vormen van cybercriminaliteit. Geen wonder dus dat er meer en meer behoefte is aan digitale veiligheid.

Hoe kan een softwareleverancier als Visma accountants helpen om klantendata beter te beschermen?

Lees meer

0010 Gert Engelen

Gert Engelen: Verdien beter

'Beter verdienen' kun je op verschillende manieren bekijken. Je kunt méér verdienen en er dus financieel op vooruit gaan, maar het gaat ook over wat je waard bent. Verdien je het als accountant om dag in dag uit gewoon maar facturen te verwerken en fiscale staten op te stellen?

Meer geld overhouden aan interessanter werk, dat gebeurt niet vanzelf. Dat moet verdienen. Je moet je als accountant onderscheiden van de rest door échte toegevoegde waarde te bieden aan je klanten. Welke inspanningen zijn daar nu precies voor nodig?

Maar het draait natuurlijk ook om de klant, want ook die verdient beter. En als jij beter werk levert, krijgt je klant natuurlijk betere service.

Lees meer

Alle keynotes van de Accountancy dome by AdminPulse zijn goedgekeurd als vormingsuren voor accountants.

0011 Ellen Schmit

Ellen Schmit: CFO as a service, de adviserende rol van de accountant in de praktijk

Ellen vertelt op Work Smarter over de veranderende rol van de accountant van boekhouder naar proactieve adviseur van de ondernemer.

Hoe kan het accountantskantoor zich hiervoor organiseren? Welke acties kun je ondernemen om je klanten en medewerkers mee te nemen in deze verandering? Ellen spreekt uit eigen ervaring en neemt accountants op een interactieve manier mee in een verhaal, waarbij strategie, ontwikkeling, digitale tools en ambitie een belangrijke rol spelen.

Lees meer

0006 Pieter De Buysser

Pieter De Buysser: Generatieve AI voor de accountant, van gimmick tot competitief voordeel

ChatGPT veroorzaakte een storm aan social media buzz. Dat was dan ook precies waarvoor het diende. Met ChatGPT heeft OpenAI heel handig aan de wereld kunnen tonen wat er allemaal mogelijk is met generatieve AI.

Nu is het aan bedrijven om er zelf mee aan de slag te gaan. Niet met de honderden tooltjes die nu gebruik maken van ChatGPT maar wel op hun eigen data, producten en services. Want ja, de impact op competitiviteit zal bepalend zijn.

Ook voor accountants biedt deze nieuwe technologie mogelijkheden. Daar waar accountants vandaag vaak overbelast zijn en klantenstops moeten inlassen, opent generatieve AI opportuniteiten voor snelheid en efficiëntie, en dus omzetgroei. Veel accountants zijn reeds gedigitaliseerd maar weinigen benutten het volle potentieel en al helemaal niet het potentieel van deze nieuwe technologie. Pieter gaat dieper in op wat dit potentieel juist is en hoe een accountant het bos door de bomen kan zien.

Lees meer

0009 Jan Tuerlinckx

Jan Tuerlinckx: The work smarter contradictie, innovatie onder fiscale druk

Innovatie is een van de belangrijkste drijfveren in onze maatschappij en voor ondernemers. Bedrijven die zich daarmee inlaten genieten dan ook een aantal overheidsincentives, zoals het gunsttarief voor auteursrechten (in de tech-sector), de vrijstelling bedrijfsvoorheffing inzake onderzoek en ontwikkeling, de aftrek voor innovatie-inkomsten in de vennootschapsbelasting.

Die moeten ertoe leiden dat meer van onze eigen ondernemingen inzetten op innoverende activiteiten, en dat internationale ondernemingen getriggerd worden om op dezelfde wijze te investeren in onze economie.

In deze sessie gaat Jan in op elke van die fiscale incentives en licht hij de actualiteit daarvan toe. Met de aangekondigde fiscale hervormingen bevinden al die gunsttarieven en voordelen zich in het oog van de storm.

Lees meer

0008 Jocelijn Geurts

Jocelijn Geurts: Duurzaam ondernemen, een win-winstrategie voor bedrijven, de maatschappij en onze planeet

Duurzaam ondernemen is tegenwoordig een hot topic. Maar wat houdt het nu precies in? En hoe integreer je het in je bedrijf? Neemt duurzaam ondernemen echt zo een grote hap uit je budget? En waarom zou je er überhaupt mee aan de slag gaan? In deze sessie krijg je een antwoord op die vragen, voel je je helemaal geïnspireerd en ga je naar huis met bruikbare en concrete tips om onmiddellijk te starten met duurzamer te ondernemen.

Lees meer

Alle keynotes van de Accountancy dome by AdminPulse zijn goedgekeurd als vormingsuren voor accountants.