0010 Derave Wim

De Beweegreden: hoe lichaamsbeweging de fysieke en mentale gezondheid op de werkvloer op verrassende manieren kan verbeteren

Wim Derave

Bedrijf

Universiteit Gent

Functie

Professor

Stage

We Are Energy Stage

Uur

11.00 - 11.30

Dat een actieve en fitte levensstijl belangrijk is voor de gezondheid, is niet nieuw. Maar waarom zoveel chronische ziekten verhinderd en genezen kunnen worden door lichaamsbeweging is voor veel mensen minder duidelijk. De wetenschap ontrafelt nu in sneltempo de mechanismen van de heilzame effecten van lichaamsbeweging. Die bevindingen zijn verrassend en veelbelovend. Het spectrum aan functies en ziekten waarvoor bewegen kan helpen, is veel breder dan eerst gedacht: bijvoorbeeld ook mentaal functioneren gaat erop vooruit. Deze sessie wil je door een beter inzicht een goede beweegreden geven.

Over Wim

Prof. Wim Derave is een bewegingswetenschapper aan de Universiteit Gent met een sterke interesse in de fysiologische werking van de skeletspieren. Zijn onderzoek spitst zich voornamelijk toe op nieuwe voedingsstrategieën om die spierwerking te beïnvloeden. Aan de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen leidt hij een team van onderzoekers (@TeamDerave), dat internationaal leidinggevend is in het domein van sportvoedingssupplementen. Wim Derave is in dat vakgebied een veelgevraagd en gewaardeerd expert en spreker.

Reserveer jouw ticket voor 2024!