Serge De Gheldere

Klimaatverandering: van bedreiging naar kans

Serge de Gheldere

Bedrijf

Futureproofed

Functie

CEO

Stage

Growth Stage

Uur

11.40 - 12.10

Hij bespreekt de kloof tussen ons huidige koolstoftraject en de wetenschappelijk onderbouwde routekaart naar onze toekomst. Volgens Serge ligt in deze kloof een van de grootste zakelijke kansen van de komende decennia, terwijl we aan de slag gaan met het opbouwen van een duurzamere en welvarender economie.Serge is een ingenieur met één duidelijk doel: steden en bedrijven de weg wijzen naar een koolstofarme economie. Serge doet dit met verschillende petten op: als CEO van Futureproofed (ondernemerschap), voorzitter van Klimaatzaak (activisme) en door middel van spreken, schrijven en optredens in de media (belangenbehartiging).

Over Serge

🌍
Als een voorvechter van een low-carbon economie helpt Serge steden en bedrijven op hun pad naar een duurzame toekomst. Hij doet dit in zijn rollen als CEO van Futureproofed • part of Sweco, voorzitter van Klimaatzaak, en als spreker, schrijver, en mediapersoonlijkheid.

🔆
Futureproofed biedt twee SaaS platformen voor steden en bedrijven om hun CO2 uitstoot te meten, te reduceren en te rapporteren. Door deze SaaS platform te combineren met de technische expertise van Sweco, leveren ze een volledige A-Z oplossing: van strategie tot implementatie.

⚖️
Klimaatzaak is wereldwijd met voorsprong de grootste klimaatzaak, en behoort tot de weinige strategische klimaatrechtszaken die wereldwijd gewonnen zijn tegen nationale overheden. De rechtbank oordeelde dat de Belgische staat zijn zorgplicht had geschonden en de mensenrechten van de 58.000 mede-eisers schond. Klimaatzaak is in beroep gegaan en om bindende CO₂-reductiedoelstellingen te eisen.

🗣️
Als een van de eerste twee Europese Klimaatambassadeurs, persoonlijk begeleid door Al Gore in 2006, heeft Serge talloze lezingen gegeven over de hele wereld.


Reserveer jouw ticket voor 2024!