0008 Sebastien Bellin

How understanding fear leads to a higher quality in life and business [ENG]

Sebastien Bellin

Bedrijf

Angel Investor & Start-up enthusiast

Functie

Keynote speaker

Stage

We Are Energy Stage

Uur

11.40 - 12.10

In zijn meeslepende en erg persoonlijke keynote vertelt Sebastien hoe zijn bijna-doodervaring leidde tot meer empathie en een beter begrip van de wereldwijde uitdagingen van xenofobie, onderdrukking, haat en geweld.

Na in Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Europa te hebben gewoond heeft Sebastien Bellin een breder beeld en meer inzicht in de oorzaken van de verschillende angsten die leven onder mensen. Hij coacht ons over hoe we die angsten onder ogen kunnen zien, naar binnen moeten kijken en hoe we zélf de kracht vinden om dingen te veranderen.

Als oud-basketballer heeft Sebastien het grootste deel van zijn leven de vaardigheden voor winnen en succes ontwikkeld. Zijn wilskracht, vastberadenheid en focus hebben hem in de loop der jaren geholpen succesvol te zijn als atleet, ouder, echtgenoot en ondernemer die meerdere start-ups heeft gelanceerd na zijn sportcarrière.

Over Sebastien

De Braziliaans-Belgische Sebastien Bellin (°1978) is oud-basketbalspeler van onder meer de Antwerp Giants, BC Oostende en de nationale ploeg. Op 22 maart 2016 wil hij in Brussels Airport het vliegtuig nemen naar New York, waar zijn familie verblijft. Wanneer de eerste bom van de terroristen ontploft, besluit hij zich in de richting van de douane te begeven. Zonder het zelf te beseffen, loopt hij zo recht op de tweede bom af. De gevolgen zijn dramatisch. Sebastien overleeft de explosie, maar zijn beide benen en heup zijn er bijzonder erg aan toe. 6 jaar later, in oktober 2022, staat hij aan de start van de Iron Man in Kona, Hawaï.

Reserveer jouw ticket voor 2024!