Rika Coppens

Build and retain your future workforce

Rika Coppens

Bedrijf

House Of HR

Functie

CEO

Stage

Growth Stage

Uur

10.10 - 10.50

Goed personeel vinden is vandaag een uitdaging voor bijna alle kmo’s en ondernemers. Dat personeelstekort heeft verschillende oorzaken: de demografische evolutie, veranderde vaardigheden, hogere eisen die door werknemers worden gesteld aan een job…

Maar wat doe je eraan? Want àls je al mensen vindt met de juiste skill set, moeten ze ook nog eens binnen je bedrijfscultuur passen. En dat is soms een nog grotere uitdaging. Heb je ze dan toch kunnen binnenhalen, dan moet je je mensen gemotiveerd houden, zodat ze aan boord blijven. Een onmogelijke opdracht?

Rika stelt zich de vraag of dat wel zo moeilijk moet zijn allemaal. Is het nu aan de werkgevers om hun gedrag aan te passen naar de veranderende markt?

Over Rika

Nog maar net verkozen tot Manager van het jaar 2022 door Trends Magazine, behoort Rika tot de 50 wereldwijd invloedrijkste vrouwen in de HR-sector. Ze is CEO van House of HR, een toonaangevende Europese groep van HR-dienstverleners, bestaande uit 11 PowerHouses die in 2022 met meer dan 40 merken een omzet van zo'n 3 miljard euro realiseerden.

Rika trapte haar loopbaan af als audit manager bij PwC en CFO bij Bureau Van Dijk Computer Services. Daarnaast was ze CFO bij Zenitel (Brussel) en ERF Group (Breda), waar ze uiteindelijk CEO werd. In 2017 stapte ze over naar de HR-wereld als CEO bij House of HR en Accent Jobs. Sinds oktober 2020 concentreert ze zich volledig op haar functie als CEO bij House of HR. Onder haar leiding realiseerde de groep een sterke groeistrategie en een hoge winstgevendheid, met focus op gespecialiseerde nichemarkten en innovatieve HR- toepassingen.

Rika heeft ruime ervaring op het vlak van internationale fusies en overnames en op audit- en financieel gebied. Ze heeft een scherp oog voor innovatieve business development, vrouwelijk ondernemerschap en 'human resourcefulness'. Ze noemt zichzelf ‘missionary of work’ en houdt een warm pleidooi voor werk als de drijvende kracht achter welzijn en welvaart. Ze is een veelgevraagd spreker en opinieleider in de wereld van ondernemerschap en HR.

Reserveer jouw ticket voor 2024!