0006 Pieter De Buysser

Generatieve AI voor de accountant: van gimmick tot competitief voordeel

Pieter De Buysser

Bedrijf

Stretch Innovation

Functie

COO

Stage

Accountancy Stage by AdminPulse

Uur

13.40 - 14.10

ChatGPT veroorzaakte een storm aan social media buzz. Dat was dan ook precies waarvoor het diende. Met ChatGPT heeft OpenAI heel handig aan de wereld kunnen tonen wat er allemaal mogelijk is met generatieve AI.

Nu is het aan bedrijven om er zelf mee aan de slag te gaan. Niet met de honderden tooltjes die nu gebruik maken van ChatGPT maar wel op hun eigen data, producten en services. Want ja, de impact op competitiviteit zal bepalend zijn.

Ook voor accountants biedt deze nieuwe technologie mogelijkheden. Daar waar accountants vandaag vaak overbelast zijn en klantenstops moeten inlassen, opent generatieve AI opportuniteiten voor snelheid en efficiëntie, en dus omzetgroei. Veel accountants zijn reeds gedigitaliseerd maar weinigen benutten het volle potentieel en al helemaal niet het potentieel van deze nieuwe technologie. Pieter gaat dieper in op wat dit potentieel juist is en hoe een accountant het bos door de bomen kan zien.

Over Pieter

Pieter is de COO en innovation & strategy team lead bij Stretch Innovation. Samen met het ondernemende Stretch team adviseert Pieter bedrijven bij het ontwikkelen en uitrollen van groei en innovatie strategieën. Daar waar bedrijven typisch focussen op het uitbouwen van bestaande business modellen, focust Pieter met zijn team op de toekomst. Dit vraagt een andere kijk, aanpak en mindset.

Reserveer jouw ticket voor 2024!