Nick Asbury

The road to hell [ENG]

Nick Asbury

Bedrijf

Asbury And Asbury

Functie

Writer

Stage

Agency Life Stage

Uur

11.40 - 12.10

"Een principe is pas een principe als het je geld kost", zei reclamereus Bill Bernbach al in 1971. Nu heeft de reclame-industrie dat op zijn kop gezet door het verleidelijke idee te omarmen dat principe en winst twee kanten van dezelfde medaille zijn.

De afgelopen zeven jaar heeft de Britse copywriter Nick Asbury betoogd dat zogeheten 'purpose marketing' – ondanks alle goede bedoelingen – slecht is voor merken en nog slechter voor de samenleving. In zijn keynote zet hij uiteen dat iedereen die maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus neemt, ook serieus sceptisch moet zijn over purpose marketing.

Aan de hand van goede en slechte voorbeelden onderzoekt hij de wortels van het purpose-debat, en ontrafelt hij de logische kronkels ervan. Bovenal pleit hij voor een positief alternatief: creativiteit moet zegevieren.

Over Nick

Nick Asbury is onafhankelijk schrijver en de helft van het Britse creatieve samenwerkingsverband Asbury & Asbury. Hij heeft gewerkt aan branding, strategische en creatieve projecten voor Cambridge University, Google, Unicef, COP26, Mozilla en Penguin Books.

Hij is de auteur van 'Realtime Notes' (drie jaar gedichten geschreven als snelle reactie op actuele gebeurtenissen), maker van 'Perpetual Disappointments Diary' (Pan Macmillan/Chronicle), co-auteur van 'A Smile in the Mind: Witty Thinking in Graphic Design' (Phaidon), medebedenker van 'Sideways Dictionary' (Google/Washington Post), en verschijnt in 'The Copy Book: How Some of the Best Advertising Writers in the World Write Their Advertising (Taschen)'. Hij is de juryvoorzitter van 2023 voor Writing for Design bij D&AD. Nick schrijft over reclame, zaken en cultuur op nickasbury.substack.com

Reserveer jouw ticket voor 2024!