Karel Sabbe
Terug naar overzicht

Learning from mistakes to pulverise records

Karel Sabbe

Bedrijf

Ultraloper

Stage

Work Smarter stage

Uur

11.00 - 11.30

Hij tackelde vorig jaar de bijna onmogelijke Barkley Marathons, enkel gewapend met kaart, kompas en loopschoenen, en verpulverde het record op de Pacific Crest Trail. Dat is een pad van Mexico tot Canada, oftewel een afstand van 4.280 kilometer.

De West-Vlaamse tandarts en ultraloper Karel Sabbe noemt 2023 zelf zijn grand cru-jaar, en dat is misschien nog een understatement. Hij brak niet alleen records, maar heeft de sport ook een gezicht gegeven in België, waardoor ultralopen steeds meer erkenning krijgt.

Nu neemt Karel een welverdiend sabbatjaar, naar eigen zeggen om zijn enthousiasme voor de sport niet te verliezen. Zijn volgende bovenmenselijke prestatie staat wellicht al op de radar, maar voor nu deelt hij zijn ervaring op het podium van Work Smarter.

Een belangrijke tip die hij alvast wil meegeven aan ondernemers is om af en toe vanop een afstand te kijken naar de zaken waarmee je bezig bent. "Als ondernemer raak je soms onbewust in een tunnelvisie terecht. Je wordt minder creatief en hebt minder ideeën om innovatief te blijven."

Over Karel

Karel heeft een bloeiende tandartspraktijk in Ronse, die hij samen runt met zijn vrouw. Daarnaast richtte hij samen met een software-engineer een start-up op, Artificial Intelligence Coaching, waarmee ze op een geautomatiseerde manier lopers begeleiden.

Scoor nu je Super Speedy Bird-ticket