Julien Kerknawi

The Last Front

Julien Kerknawi

Bedrijf

Film: The Last Front

Functie

Regisseur

Stage

Growth Stage

Uur

14.20 - 14.50

Julien Kerknawi vertelt op Work Smarter zijn persoonlijke verhaal, van Gent tot in Hollywood. Hoe zijn zus hem het laatste zetje gaf om de oversteek te maken naar de professionele filmwereld. Wat het regisseren van zijn oorlogsfilm The Last Front hem deed beseffen, hoe dat hem inspireerde, en hoe hij onbeperkte fantasie putte uit the mind’s eye.

En ten slotte volgt nog de exclusieve screening van de trailer op groot scherm.

Met ‘The Last Front’, een verlengstuk op zijn eerdere kortfilm ‘A Broken Man’, plaats Julien zich op het internationale toneel. Dit project is het resultaat van zijn fascinatie: ‘Hoe gaan mensen met elkaar om als de wereld rondom hen in elkaar stort en ze in wetteloosheid en onrecht belanden?’.
De intentie die hij had met zijn film kwam voort uit de vraag wat er nog toe te voegen is aan WOI-films als een genre. Van ‘Paths Of Glory’ naar het recent bekroonde ‘1917’ en alles dat ertussen ligt, alles moet toch wel al verteld zijn over dat conflict?

Over Julien

Julien Hayet-Kerknawi, geboren en opgegroeid in Gent, België, was al van kindsbeen af gefascineerd door film. Hij maakte zijn eerste kortfilms op zijn 13 jaar en is nooit gestopt sindsdien. Julien is duidelijk deel, of zelfs voortrekker van, een hele nieuwe generatie van Belgische filmmakers.

Als een eerste werkervaring werd Julien aangenomen bij eén van de grootste Belgische reclamebureaus, TBWA Brussel. Hun hoge eis voor extreem gepolijste creatieve content op strakke deadlines gaf hem de benodigde ervaring om zijn eerste gefinancierde kortfilm te maken; ‘A Broken Man’. Deze film regisseerde hij toen hij 19 jaar was, en functioneerde later als inspiratie voor ‘The Last Front’.

Reserveer jouw ticket voor 2024!