Joachim De Vos

Waarom innovatie zo vaak faalt

Joachim De Vos

Bedrijf

Living Tomorrow

Functie

Managing Partner

Stage

De Studio

Uur

14.20 - 14.50

Waarom slagen bedrijven en organisaties er zo zelden in om echt innovatief te zijn? Waarom is dat een probleem? En welke oplossingen zijn er? Joachim De Vos, CEO van Living Tomorrow en TomorrowLab, legt in zijn nieuwe boek 'Waarom innovatie faalt' gedetailleerd uit waar de knelpunten liggen en biedt de sleutels om van koers te veranderen. Al meer dan 25 jaar deelt hij deze ervaringen met zakelijke leiders, beleidsmakers en innovatieteams wereldwijd en helpt hij hen bij het ontwikkelen van wat hij toekomstige fitheid noemt. Waarom? "Omdat we geen tijdperk van verandering meemaken, maar een verandering van tijdperk."

In zijn keynote ‘Waarom innovatie faalt – de 7 sleutels tot succes’ leer je van de veelvoorkomende valkuilen in een innovatieproces en krijg je inzicht in de technologische evolutie van de komende tien jaar. Hij vertaalt al deze inzichten naar een concrete aanpak om een toekomstbestendige en succesvol innoverende organisatie te bouwen.

Over Joachim

In 1995 begon Joachim, samen met oprichter Frank Belien, met de realisatie van Living Tomorrow, ook bekend als ‘het Huis van de Toekomst’. Living Tomorrow groeide uit tot een wereldwijd uniek concept waar bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken om de toekomst zichtbaar en tastbaar te maken voor miljoenen bezoekers, professionals en consumenten. Het is een innovatiedemocentrum, een co-creatiekatalysator en een onderzoeksbureau voor de markt en het product van de toekomst. Living Tomorrow werkt momenteel aan haar nieuwste realisatie, Living Tomorrow Vision 2030, met zes hoofdthema's: slimme woning, slimme mobiliteit en logistiek, slimme industrie en steden, slimme gebouwen en infrastructuur, en slimme gezondheid.

Met de investering van 30 miljoen euro wordt het een van Europa's grootste innovatiecampussen voor professionele bezoekers met demozones, co-creatieruimtes, flexibele kantoren, een conferentiecentrum en een living lab in de vorm van een hotel van de toekomst met 96 kamers. De innovatietoren op de site zal 50 meter boven de Brusselse skyline uitkijken. Ongeveer 70 organisaties nemen al deel aan dit nieuwe project, dat in 2023 zal openen.

In 2007 richtte Joachim TomorrowLab op, een strategische supervisor voor innovatie en toekomstvisie binnen het Living Tomorrow platform. Multidisciplinaire en ervaren teams begeleiden organisaties bij het voorbereiden op de toekomst door middel van scenarioplanning, het bouwen en stress-testen van businessmodellen, innovatiemanagement en het realiseren van ecosystemen voor open innovatie en innovatiepilootprojecten.

Living Tomorrow en TomorrowLab hebben momenteel 75 werknemers.

Reserveer jouw ticket voor 2024!