J Tuerlinckx Winnie Milbou

The work smarter contradictie : innovatie onder fiscale druk Auteursrechten, vrijstelling bedrijfsvoorheffing, innovatieaftrek

Jan Tuerlinckx & Winnie Milbou

Bedrijf

Tuerlinckx Tax Lawyers

Functie

Partner & Associate

Stage

Accountancy Stage by AdminPulse

Uur

14.20 - 14.50

Innovatie is een van de belangrijkste drijfveren in onze maatschappij en voor ondernemers. Bedrijven die zich daarmee inlaten genieten dan ook een aantal overheidsincentives, zoals het gunsttarief voor auteursrechten (in de tech-sector), de vrijstelling bedrijfsvoorheffing inzake onderzoek en ontwikkeling, de aftrek voor innovatie-inkomsten in de vennootschapsbelasting.

Die moeten ertoe leiden dat meer van onze eigen ondernemingen inzetten op innoverende activiteiten, en dat internationale ondernemingen getriggerd worden om op dezelfde wijze te investeren in onze economie.

In deze sessie gaat Jan in op elke van die fiscale incentives en licht hij de actualiteit daarvan toe. Met de aangekondigde fiscale hervormingen bevinden al die gunsttarieven en voordelen zich in het oog van de storm.

Over Jan

Jan Tuerlinckx is licentiaat in de rechten en specialiseerde zich zowel in het fiscaal recht als in het vennootschapsrecht. Jan is stichtend vennoot van Tuerlinckx Tax Lawyers en bouwde het advocatenkantoor uit tot een nationaal netwerk met kantoren in Antwerpen, Westerlo, Hasselt en Charleroi. Jan Tuerlinckx heeft meer dan 20 jaar ervaring in fiscaal-, vennootschaps- en financieelrechtelijke aangelegenheden. Jan Tuerlinckx is tevens bestuurder en voorzitter van de studiecommissie van de Antwerps Beroepsvereniging voor Accountants: WeLearn. Hij is ook mede-voorzitter van Stichting Forum for the Future die met een digitaal platform ondersteuning biedt voor alle cijferberoepers d.m.v. opleidingen, live debatten, congressen, blogs enz. Hij is auteur van heel wat artikelen over fiscaliteit en publiceert op regelmatige basis in het economisch weekblad Trends en andere vaktijdschriften. Als expert wordt Jan regelmatig gevraagd voor televisieprogramma’s zoals op Kanaal-Z om aan het grote publiek duiding te geven over fiscale onderwerpen in de actualiteit.

Reserveer jouw ticket voor 2024!