Hannelore en Isidoor

The making of 'Human Playground'

Hannelore Vandenbussche & Isidoor Roebers

Bedrijf

Human Playground

Functie

Fotografe + maker & Producer Netflix-docu

Stage

Growth Stage

Uur

15.00 - 15.30

Fotograaf en documentairemaker Hannelore Vandenbussche kan het zelf moeilijk geloven: haar docureeks ‘Human Playground’ staat op Netflix. 31 unieke verhalen, bekeken door miljoenen mensen in 193 landen, over de oorsprong en de evolutie van sport en spel over de hele wereld. Verteld door klasbak Idris Elba, bovendien.

Op Work Smarter vertelt ze er samen met producent Isidoor Roebers alles over.

Met gezonde naïviteit en koppige ondernemendheid reisde Hannelore de wereld rond om de meest bijzondere sporten ter wereld in beeld te brengen. Van traditionele sporten zoals het donga stick fighting van Ethiopische stammen, tot moderne Westerse sporten zoals het big wave surfen in Portugal of de ongenadige keien van Roubaix.

‘Human Playground’ is een huzarenstukje. Maar ook de making of was niet van de poes. In haar keynote gunt Hannelore - geboren in Chili, opgegroeid in Dadizele, wonend in Amsterdam - ons een blik achter de schermen van dit ambitieuze project. Met fotogenieke beelden, knappe storytelling, en alle kansen en uitdagingen die ze onderweg tegenkwam.

Over Hannelore

Hannelore Vandenbussche werd geboren in Chili en is opgegroeid in West-Vlaanderen. Na het afronden van haar studie aan de fotoacademie in 2009, begon ze aan haar eerste opdracht: Before They Pass Away. Ze reisde drie jaar lang naar de meest afgelegen plekken op aarde en assisteerde Jimmy Nelson bij het vastleggen van inheemse stammen. Hannelore documenteerde dit avontuur in haar best-seller ‘Before They Pass Away: the stories behind the photos’. Tijdens haar reizen naar de stammen zag Hannelore langs de zijlijn wat zij deden aan sport en spel. Dit waren niet de hedendaagse sporten die we kennen in de Westerse wereld. Ze raakt dusdanig geïntrigeerd dat ze meer wilde weten over dit onderwerp. Toen ze terugkeerde van haar reizen besloot ze op onderzoek uit te gaan en tot haar verbazing vond ze geen enkel boek over dit onderwerp. Ze besloot dit project haar eigen te maken en zo ontstond het idee voor ‘Human Playground’.

Over Isidoor

Isidoor Roebers combineert zijn passie voor ondernemerschap met zijn liefde voor film. Tijdens zijn tweede jaar van de Filmacademie in 2012 startte hij zijn eerste commerciële productiemaatschappij Fonk Film. Na zijn afstuderen als producent aan de academie volgde eind 2016 zijn tweede productiemaatschappij Scenery, met focus op formats en high-end documentaire(series). Scenery is een joint venture met het meervoudig EMMY-award winnende productiebedrijf NL Film & TV, en is onderdeel van de Banijay Group. De afgelopen jaren zijn projecten internationaal geproduceerd voor Netflix, Apple TV+ en Amazon Prime en lokaal voor Videoland en de NPO.

Reserveer jouw ticket voor 2024!