Eva Sophie
Terug naar overzicht

Hoe e-commerce en fysieke winkels elkaar kunnen versterken

Eva Faict & Sophie Claes

Bedrijf

Amazon & De Gele Flamingo

Functie

Country Manager & Owner

Stage

De Studio

Uur

15.00 - 15.30


Moet je als retailer of ondernemer een keuze maken tussen een fysieke winkel of e-commerce? De twee combineren heeft tal van voordelen, en zorgt ervoor dat je voorbereid bent voor de toekomst. Belgische ondernemers hebben echter wat ondersteuning nodig om de sprong te wagen.
Evy Gruyaert spreekt over de do’s en dont’s van e-commerce met Sophie Claes, oprichter van De Gele Flamingo en één van de webshop-pioniers van Vlaanderen, en met Eva Faict, Country Manager van Amazon.com.be.

Over Eva

Eva Faict is Country Manager van amazon.com.be. Ze is in 2015 bij Amazon gekomen als Retail Operations Lead for Books op het kantoor in Londen. In 2017 leidde Eva de lancering van de Delivery Experience en Prime voor amazon.com.tr en amazon.nl. Na 8 jaar bij Amazon, opperde ze de lancering van Amazon in haar eigen land. Met succes: sinds 2022 beheert ze Amazon.com.be, met een focus op aanbod, prijsstelling en gebruiksgemak voor Belgische klanten. Eva is geboren in Gent en heeft een masterdiploma in Toegepaste Economische Wetenschappen met een specialisatie in Fiscaal Recht, behaald aan de Universiteit van Leuven (KUL, campus Brussel).

Over Sophie

Sophie startte De Gele Flamingo in 2013 met een budget van 1.200 euro. Ze bouwde toen haar eigen webshop, deed zelf alle google ads en was als één van de eerste op Facebook heel actief B2C. Ondertussen heeft ze een team van 14 mensen, bouwden ze hun eigen magazijn (verhuis juni 2024) waar meer dan 13.000 verschillende items op stock liggen.

De Gele Flamingo is een online baby en kids concept store met ook een grote focus op geboortelijsten. In de baby store in Zoersel kan je terecht voor al je vragen ivm hun geboortelijsten. Op hun webshop ligt de focus op zowel praktische spullen, speelgoed, kinderkamer deco … voor kindjes van 0 tot 8 jaar. Ze zorgen ervoor steeds vernieuwend te blijven en lanceren meerdere nieuwe merken per maand.

Scoor nu je Super Speedy Bird-ticket