0009 foto Erik Franck

Zelfleiderschap: de weg naar professionele impact, balans en geluk

Erik Franck

Bedrijf

Universiteit Antwerpen

Functie

Professor

Stage

We Are Energy Stage

Uur

14.20 - 14.50

Onze samenleving verandert. Vooruitgang en keuzemogelijkheden zijn de drijvende motor. We willen alles hebben en dragen verantwoordelijkheid voor onze eigen beslissingen alsook de gevolgen ervan. Maar, zijn we dan niet al te vaak bezig onszelf iets wijs te maken?

Trouw blijven aan jezelf wordt meer dan ooit een uitdaging. Zelfleiderschap gaat over jezelf kennen en van daaruit bewuste keuzes maken. Keuzes zoals “Waar wil ik met mijn (professionele) leven naartoe?”, maar evenzeer kleine keuzes zoals “Hoe kan ik best met deze moeilijke situatie omgaan?”. Keuzes maken die passen bij wie je bent en wat je drijft. Bewust kiezen maakt je op termijn fysiek en mentaal gezonder, succesvoller en gelukkiger.

We gaan uit van de vier transformaties van zelfleiderschap: zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcontrole en zelfcompassie. In deze keynote bekijken we hoe de vier transformaties je kunnen helpen naar meer professionele impact, evenwicht en geluk. Een tegengewicht in tijden van druk, mentale vermoeidheid en onzekerheid.

Over Erik

Erik Franck is psycholoog, gedragstherapeut (UGent) en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie.
Hij is deeltijds Professor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen waar hij peoplemanagement doceert aan artsen en verpleegkundigen.

Sinds 2003 werkt hij als klinisch psycholoog, met specialisaties in burn-out en slaapproblemen. Vanuit Better Minds at Work geeft hij coaching en lezingen in organisaties in binnen- en buitenland rond thema’s als professioneel welbevinden, burn-out, kwaliteit van slaap, veerkrachtige communicatie en (coachend) leiderschap.
Reserveer jouw ticket voor 2024!