Dries De Poorter WS

Surveillance Art, Dying Phones and Fake Likes

Dries Depoorter

Bedrijf

Digital artist

Functie

Spreker & Concept Provider

Stage

Growth Stage

Uur

11.00 - 11.30

Hoe gaan we als mens om met technologie? Wat zijn de (soms ongewenste) bijwerkingen van AI op ons leven? Hoeveel likes is privacy waard? Het zijn slechts enkele van de vragen die opduiken bij het werk van Dries Depoorter.

Zijn werk springt dan ook meteen in het oog. Een chat-app die enkel werkt bij maximum 5% batterij? Check. A.I. die automatisch tagt wanneer politici hun smartphone gebruiken in het parlement? Check. Een klok die toont hoeveel % van je leven voorbij is? Check. Met zijn oeuvre haalde hij niet voor niets de New York Post, Daily Mail, het MoMA in New York en Art Basel.

Zelf heeft Dries niet alle antwoorden in pacht. Dat hoeft ook niet: bovenstaande vragen losweken is exact wat hij wil. Controverse als neveneffect van het doen nadenken, in wellicht de meest opmerkelijke keynote van Work Smarter.

Over Dries

Dries Depoorter is een digitale kunstenaar die werkt met technologie. In zijn pakkende en humoristische werk komen thema's als privacy, sociale media, kunstmatige intelligentie en surveillance aan bod. Zijn werk bestaat uit apps, games en interactieve installaties. Hij studeerde zes jaar elektronica voordat hij de overstap maakte naar de kunstacademie.

Vandaag legt hij zich als freelance conceptontwikkelaar toe op digitale processen, geeft hij lezingen en stelt hij zijn werk internationaal tentoon.

Reserveer jouw ticket voor 2024!