ING Talks
Terug naar overzicht

Duurzaam ondernemen in de accountancy: een win-win voor jouw kantoor, je klanten en onze planeet

Dirk Van Speybroeck & Rani Vanhaelst & Jocelijn Geurts & Jan D'hont

Bedrijf

ING Belgium - VGD - Axudo - AAtechnics

Functie

Business Banker Accountis & Partnerschips Oost-Vlaanderen - Senior Sustainability Advisor - Founder - Managing Director

Stage

De Studio

Uur

13.00 - 13.30

Evolueren naar een duurzamer, of zelfs helemaal CO2- neutraal bedrijfsmodel is meer dan alleen een milieuvriendelijke keuze - het is een strategische zet voor de toekomst. In dit boeiende gesprek brengt ING duurzaamheidsexperts en accountants samen om het te hebben over de kansen die duurzaamheid biedt, en hoe je die kan grijpen. De oplossingen die worden aangereikt zijn tastbaar én bereikbaar, en helpen elk bedrijf om straks 100% compliant te zijn met de Europese regelgeving.

Over Dirk

Dirk Van Speybroeck is op 1 juli a.s. 35 jaar actief bij ING. Op vandaag is hij Business Banker Accountis & Partnerships voor Oost-Vlaanderen. Hij is het aanspreekpunt, de GPS binnen de bank voor de accountants. Zijn doel is om de accountants zoveel mogelijk te ontzorgen en hun gezamenlijke klanten, de ondernemers, te ondersteunen in hun ondernemerschap.

Hij ondersteunt hen op diverse vlakken :

  • ING stelt gratis tools ter beschikking zoals bvb de mogelijkheid om 24/24 7/7 aflossingstabellen van kredieten van al hun ING klanten onmiddellijk ter beschikking te hebben.
  • Daarnaast geeft hij opleidingen zowel voor het personeel van accountskantoren alsook voor hun klanten over diverse thema’s : kredietverlening, financieringsmix, Taxshelter alsook sustainability.

Zo organiseerde hij de laatste weken samen met Jocelijn diverse sessies voor accountants en ondernemers rond sustainability.

Over Rani

Rani Vanhaelst is een enthousiaste duurzaamheidsadviseur bij VGD met een achtergrond in Finance en IT, en een passie voor duurzaamheid. Zij inspireert en motiveert bedrijven om duurzaamheid niet als een verplichting te zien, maar eerder als een opportuniteit. Haar doel is om duurzaamheid voor bedrijven 'eetbaar' te maken door complexe concepten te vereenvoudigen en toepasbaar te maken en zich te focussen op de meest relevante aspecten.

Over Jocelijn

Jocelijn Geurts, founder van Axudo, ademt duurzaamheid. Het is dan ook haar missie om organisaties te inspireren, te activeren en te begeleiden op hun weg naar duurzaam ondernemen. Met haar concrete en actiegerichte aanpak zorgt ze ervoor dat organisaties duurzaamheid verankeren in hun DNA. Als keynote speaker motiveert zij ondernemers om duurzame praktijken te adopteren. Als gastdocent inspireert ze ook de ondernemers van morgen om duurzaamheid mee te nemen in hun toekomstplannen. In haar podcast “Duurzaamheidsinspiratie” laat Jocelijn mensen aan het woord die bewust of onbewust met duurzaamheid bezig zijn wat al 2 maal op rij resulteerde in een nominatie voor de Belgian Podcast Awards.

Over Jan

Jan D’hont is medeoprichter en bezieler van Otterburcht, een dynamische innovatiehub in Gent waar technologie, biologie en vooral veel energie samenkomen om duurzame oplossingen te creëren. Een 20-tal bedrijven zijn er momenteel actief, en versterken elkaar door kruisbestuiving op een toplocatie aan de Schelde.

Naast zijn werk bij Otterburcht leidt Jan ook AAtechnics, een toonaangevend engineering- en installatiebedrijf dat bedrijven helpt de energietransitie te realiseren met geavanceerde duurzame technieken. Met zijn achtergrond als handelsingenieur heeft Jan een scherp oog voor de economische haalbaarheid van duurzame technologieën. Zijn passie voor energie ontstond onder de Belgische en Oegandese zon, en bracht hem ook in Namibië, waar zijn zonne-energieprojecten tot op vandaag de woestijn bewoonbaar maken. Hij is ervan overtuigd dat echte innovatie niet alleen milieuvriendelijk moet zijn, maar ook economisch rendabel om brede adoptie mogelijk te maken.

Scoor nu je Super Speedy Bird-ticket