Daan

Daan De Wever

Daan De Wever

Bedrijf

Dstny Group

Functie

CEO

Uur

Over Daan

Daan De Wever studeerde Economie aan de KUL, gevolgd door een Masterclass in Financieel Management in Antwerpen en volgde met succes verschillende management programma’s aan de Vlerick Business School. Daan startte zijn carrière in 2001. Vanaf het prille begin liet hij zijn ondernemersgeest de vrije loop. Zo richtte hij op 21 jarige leeftijd, samen met broer Samuel, Belgian Network Solutions (Benesol) op, dat server-ruimte voor Belgische IRC kanalen verkoopt. In 2004 leidde hij (samen met de CEO) de succesvolle opstart van Infranea, een bouwbedrijf gespecialiseerd in 3D engineering en in 2008 stampte hij Destiny uit de grond. De instap van een aantal business angels en kleine startersfondsen maakt het mogelijk om van Destiny een prominente Belgische speler te maken in de toen nog kleine cloudtelecom markt.

Vandaag is Daan CEO van Dstny, dat intussen uitgegroeid is tot een toonaangevende Europese aanbieder van cloud-gebaseerde bedrijfscommunicatie. In deze snel groeiende scale-up zag Daan een enorme opportuniteit om zijn ervaring in de informatie- en dienstenindustrie toe te passen, evenals vaardigheden in M&A, management en het coachen van een jong, dynamisch team. Hij bouwde Dstny uit op een duurzame manier. Van de eerste overnames in België, Nederland en Frankrijk, over cruciale overnames in 2021 in Zweden en Denemarken, tot de meest recente overnames in oa UK vandaag.
In februari van dit jaar verenigt hij de meer dan 10 bedrijven in de Dstny groep onder één nieuwe merkidenteit ‘Dstny’ en kondigt aan vanaf 2023 de nieuwe co-titelsponsor van het Belgische UCI Worldtour-wielerteam Lotto-Dstny te worden om de Europese merkbekendheid van Dstny verder uit te bouwen.

Een meerwaarde bieden, dat is het uitgangspunt van Daan. Dat doet hij zowel in de KMO’s die hij zelf opricht, maar ook voor de bedrijven die hij helpt bij hun digitale transformatie.