Nehme Darwiche

We Challenge the Conventions [ENG]

Nehme Darwiche

Bedrijf

Watr

Functie

Co-Founder

Uur

Nehme Darwiche blijft de conventies uitdagen. Van zijn levensloop tot verrassende zakelijke beslissingen, hij leek niet voorbestemd om te slagen. Maar toch leidde dat alles ertoe dat de afwasser een CEO werd en zijn transformatie is nog lang niet voorbij.

Over Nehme

Toen hij 20 jaar was, waste Nehme Imad Darwiche af in een hotel. 13 jaar later is hij de oprichter en CEO van de Darwiche Worldwide Legacy Group, waarmee hij een van de jongste CEO's in de horecasector is. Hij is ook de trotse eigenaar en CEO van WATR NV.

Zijn onverzettelijke vastberadenheid, die hem al zo ver heeft gebracht, was al op jonge leeftijd aanwezig. Nehme was ongeveer 20 jaar oud toen hij zijn vriend George vertelde over zijn ideeën. Ze stonden samen af te wassen wanneer Nehme hem zei dat hij over een paar jaar Food & Beverage manager zou worden. George lachte alleen maar.

Twee jaar later kwam zijn voorspelling uit en werd hij de F&B manager van het hotel. Hij was waarschijnlijk de jongste F&B manager in het Midden-Oosten in die tijd.

En toen hij F&B manager was, zei hij tegen zijn collega's dat hij op zijn 25e general manager zou worden. Er werd opnieuw gelachen.

Maar dat hield Nehme niet tegen. De twijfel van zijn collega's werkte als een katalysator die hem uiteindelijk naar succes zou leiden. Hij was vastberaden en werd op 25-jarige leeftijd general manager.

Een paar jaar later nam hij ontslag als general manager om zijn eigen team samen te stellen. Hij pitchte zijn idee, kreeg financiering, en samen met gepassioneerde mensen aan zijn zijde, bouwde hij zijn eerste hotel. Binnen het eerste jaar won het hotel 9 prijzen en merkbekendheid.

Daarop volgend richtte Nehme een reeks succesvolle bedrijven op in de Verenigde Arabische Emiraten. Die verkocht hij en hij verliet de markt daar om naar België te komen met WATR nv. Dat is ondertussen eigenaar en uitbater van Heirloom Hotels in Gent, Beiruti Restaurants, Yokoso Sushi Restaurants en Claymates.

Als je kunt waarmaken wat je hebt beloofd vanuit een financieel standpunt, betekent dat volgens Nehme dat je iets hebt dat anderen niet hebben. En als je dàt hebt, zullen meer en meer mensen vol vertrouwen zaken met je doen.