Alexander2

The future of (No-) Code

Alexander Hoogewijs

Bedrijf

SiteManager

Functie

CEO

Uur

Keynote

Alexander stelt zich de vraag wat de toekomst van web development is. Betekent no-code dat developers morgen zonder carrièreperspectieven zitten, of kunnen we toch niet zonder hen? Is no-code een hype die even snel zal verdwijnen dan het op het toneel verscheen, of springen we toch beter met z’n allen op de no-code kar? Hij belicht de opportuniteiten van de no-code en low-code economie voor innovatieve bedrijven en staat er bij stil hoe deze evolutie een impact zal hebben op onze jobmarkt.

Over Alexander

Alexander Hoogewijs, CEO en medeoprichter van SiteManager, voorzitter van Jong Voka, no- en low-code enthousiast. Ondernemen. Innoveren. Samenbrengen. Dat is waarvoor Alexander staat, en in het verlengde daarvan ook zijn bedrijf SiteManager.

In zijn jonge jaren kiest Alexander voor een studie in Handelswetenschappen - Strategisch Management. Dat hij een geboren leider en ondernemer is, bewijst hij niet veel later door zich in te kopen bij het Gentse webdesignbureau Digital Magic. Websites bouwen voor kmo’s, dat smaakt naar meer - maar ‘t mag vernieuwender. In 2016 zien vroegere vrienden, Alexander en Dieter Crombez, dat het webdesign landschap beweegt. Ze slaan de handen in elkaar en besluiten om hun innovatieve ideeën om te zetten in een succesvolle business. Het resultaat? Het allereerste webdesign platform in België met no- en low-code technologie, specifiek ontworpen om een hechte samenwerking tussen designers, developers, marketeers en projectmanagers aan te moedigen, te ondersteunen en te versterken. SiteManager haalt een mooie financiering op en telt anno 2022 een energiek team van 20. Daar eindigt het innovatieve en verenigende ondernemersgeweld niet. Om jonge ondernemers met groeiambitie samen te brengen, te versterken en te ondersteunen, wordt Alexander in 2020 voorzitter van Jong Voka.